PROJECTLEIDER BOUW


Voor onze opdrachtgever, een groot bedrijf gevestigd in Den Haag, zijn wij op zoek naar een

 PROJECTLEIDER BOUW

 Het bedrijf heeft vestigingen verspreid over heel Nederland en het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Als projectleider ga je werken vanuit het hoofdkantoor, op de afdeling vastgoed. Ter uitbreiding zoeken wij een ambitieuze, enthousiaste, initiatiefrijke en pro-actieve projectleider. Het huidige team bestaat uit 13 professionals die zich bezighouden met het ontwikkelen en realiseren van bedrijfsmatige bouwprojecten, zowel bestaande als nieuwbouw.  Deze functie heeft een ambulant karakter; als projectleider vindt jij het geen probleem om voor de lopende projecten die onder jouw verantwoordelijkheid gaan vallen het hele land door te reizen.

Door jouw flexibele manier van (samen)werken, je zelfstandige aanpak en resultaatgerichtheid lukt het je om van ieder project een succes te maken. Je bent iemand die het overzicht behoudt en ziet hoe de werkzaamheden moeten worden georganiseerd om het gewenste resultaat te bereiken. Je bent een sparringspartner en het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken tijdens het gehele project.

Je signaleert kansen en denkt in combinaties. Weet dingen en mensen met elkaar te verbinden waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan en je bent gericht op je omgeving. Je voelt en neemt van het begin tot het einde de verantwoordelijkheid en bent betrouwbaar. Met jou is het fijn samenwerken, je haalt het beste uit iedereen naar boven en je krijgt door je aanstekende enthousiasme alle partijen mee.

Het takenpakket:

  • Het onderhouden van contact met vertegenwoordigers van de opdrachtgever.
  • Het voeren van overleg met allerlei externe partijen als architecten, adviseurs, overheden, (onder)aannemers en leveranciers.
  • Het opstellen van een programma van eisen, projectvoorstel, projectplan en – budget inclusief een ontwerp en globale planning.
  • Het zorgen dat een bouwplan gerealiseerd kan worden; zorgen voor een gedetailleerd technisch ontwerp met bestek en tekeningen, planning en begroting en het in gang zetten van procedures voor de benodigde vergunningen en ontheffingen.
  • Het voor de grote projecten begeleiden van aanbestedingen voor de diverse (deel)werkzaamheden alsmede het opstellen van aannemersovereenkomsten.
  • Het tijdens de realisatiefase sturen, begeleiden en controleren van het bouwproces vanaf  start bouw tot aan de oplevering en ingebruikname.
  • Het opstellen van tussentijdse rapportages aangaande de projectvoortgang teneinde inzicht te verschaffen in het project.
  • Het initiëren van vernieuwingen en mogelijkheden tot kostenbesparingen.
  • Het tijdig signaleren van risico’s alsmede financiële-, tijds- en kwaliteit afwijkingen binnen de projecten en het daarop acteren.
  • Het verzorgen van de nacalculatie(s) en eventuele verklaringen van de verschillen, onder- en overschrijdingen ten opzichte van het goedgekeurde initiële budget.

 De functie-eisen:

Je hebt een afgeronde (HBO/TU) opleiding Bouwkunde en tenminste tien jaar relevante projectmatige werkervaring en aantoonbare  ervaring in het sturen van bouwteams bij (complexe) bedrijfsmatige bouwprojecten. Daarnaast heb je kennis van de geldende wet- en regelgeving, affiniteit met installatietechniek en duurzaamheid in de breedste zin des woord.

Je bent een teamplayer, flexibel, hebt een proactieve instelling, een goed inlevingsvermogen, je kunt goed organiseren en je kunt op meerdere niveaus snel (inhoudelijk) schakelen.

Wat biedt onze opdrachtgever?

Onze opdrachtgever is werkzaam in een dynamische branche. Je werkt in een uitdagende werkomgeving in een veelzijdige functie samen met een leuk, professioneel en gedreven team van collega’s waar je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet. De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld; een auto, laptop en telefoon van de zaak zijn vanzelfsprekend.

Sollicitatieprocedure:

Sollicitaties ontvangen wij graag bij voorkeur via Linkedin. Wij streven ernaar om alle sollicitaties binnen 14 dagen na ontvangst in behandeling te nemen. Binnenkomende reacties worden door ons uitgebreid gescreend. Daarna volgt een telefonische intake en vervolgens een uitgebreide kennismaking  (via FaceTime, Skype of een persoonlijk interview). Tijdens deze kennismaking worden opleiding, werkervaring, kwaliteiten, competenties en persoonlijke wensen en ambities met de kandidaat doorgenomen. Verificatie van verstrekte informatie en diploma’s maken onderdeel uit van de procedure. Referenties zullen alleen worden benaderd met uitdrukkelijke toestemming van de kandidaat. Een assesment zal onderdeel uitmaken van deze wervingsprocedure.