PROJECTMEDEWERKER FUNDERINGSONDERZOEK


Voor onze opdrachtgever, een ingenieurs-/adviesbureau gevestigd in Amsterdam, zijn wij op zoek naar een

PROJECTMEDEWERKER FUNDERINGSONDERZOEK

De overkoepelende internationale organisatie is gespecialiseerd in het verzamelen, interpreteren en beheren van gegevens over het aardoppervlak en de ondergrond. Zij leveren de technische gegevens en informatie die nodig is om structuren en infrastructuur op een veilige, betrouwbare en efficiënte manier te ontwerpen, construeren en onderhouden.

Eén van de vestigingen van dit grote concern is gevestigd in Amsterdam. Binnen deze onderneming houdt men zich voornamelijk bezig met de uitvoering van geotechnisch grondonderzoek en begeleiding van grootschalige geotechnische projecten voor waterkeringen, infrastructuur en bouwputten.
Voor deze vestiging is de afdeling funderingsonderzoek verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse aansprekende projecten op het gebied van funderingsonderzoek van bestaande (houten) paalfunderingen en funderingen op staal. Over het algemeen gaat het hier om historische en/of oude bestaande bebouwing maar ook kademuren en bruggen behoren tot het werkgebied.

De afdeling funderingsonderzoek bestaat uit circa 15 specialisten bestaande uit landmeters, funderingsinspecteurs, projectmedewerkers, adviseurs en projectleiders. De afdeling voert een grote verscheidenheid aan werkzaamheden, zoals specialistische meetwerkzaamheden (deformatiemetingen, scheefstandsmetingen), funderingsinspecties, visuele inspecties van gebouwen/ panden, archiefonderzoek en het analyseren van gegevens, beoordelen en rapporten. Een en ander conform de van toepassing zijnde F3O-richtlijnen ‘Onderzoek en beoordeling houten paalfunderingen onder gebouwen’ en ‘Onderzoek en beoordeling van funderingen op staal’.

Het takenpakket:

Als projectmedewerker draag je zorg onder verantwoordelijkheid van een projectleider of adviseur voor een succesvolle bijdrage aan het project. Dit houdt onder meer het volgende in:

 • Archiefonderzoek: verzamelen beschikbare relevante informatie over het casco, de fundering, andere bouwkundige elementen
 • Analyseren en beoordelen van archiefgegevens en de uitgevoerde metingen gerelateerd aan de fundering;
 • (mede) opstellen van rapporten met advies over de huidige kwaliteit van de fundering en handhavingstermijn

Het eerste jaar zal je regelmatig (ook) buiten werken om bekend te raken met funderingsonderzoek in de breedste zin van het woord.  Na dit jaar zal je meer op kantoor aan het werk zijn in ofwel Amsterdam of Leidschendam. Het is een functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen. Op termijn is doorgroeien naar de functie van adviseur of projectleider mogelijk.

De functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO-opleiding in de technische richting (bij voorkeur Civiele techniek, Weg- en Waterbouwkunde, Bouwkunde)
 • 0-5 jaar werkervaring
 • Enthousiast over zowel binnen als buiten werken
 • Een praktische instelling en ‘hands-on’-mentaliteit
 • Je bent innovatief, gericht op samenwerken en het behalen van resultaten
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en kan kort en bondig rapporteren
 • Belangrijke competenties zijn: flexibel (geen 9 tot 9 mentaliteit), zelfstandig en samenwerkingsgericht
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Woonachting in Randstad

Wat biedt onze opdrachtgever?

Een afwisselende en zelfstandige functie met veel vrijheid. Werken in een team van gemotiveerde collega’s en een prettige en collegiale werksfeer in combinatie van buiten en binnen werken. Het salaris is marktconform en er zijn goede arbeidsvoorwaarden. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door training en de mogelijkheid tot het volgen van relevante opleidingen. Daarnaast is er een goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering.

Sollicitatieprocedure:

Sollicitaties ontvangen wij graag bij voorkeur via e-mailadres info@straidahead.nl of via linkedin.  Wij streven ernaar om alle sollicitaties binnen 14 dagen na ontvangst in behandeling te nemen. Binnenkomende reacties worden door ons uitgebreid gescreend. Daarna volgt een telefonische intake en vervolgens een uitgebreide kennismaking  (via FaceTime, Skype of een persoonlijk interview). Tijdens deze kennismaking worden opleiding, werkervaring, kwaliteiten, competenties en persoonlijke wensen en ambities met de kandidaat doorgenomen. Verificatie van verstrekte informatie en diploma’s maken onderdeel uit van de procedure. Referenties zullen alleen worden benaderd met uitdrukkelijke toestemming van de kandidaat. Een assesment kan onderdeel uitmaken van deze wervingsprocedure.