Recruitment anno 2019


Recruitment anno 2019

Het aanbod in banen is groot en de beschikbaarheid van talent wordt steeds kleiner. De traditionele manier van kandidaten benaderen, enthousiasmeren, binnenhalen en behouden werkt niet meer. Toch doen 4 op de 10 werkgevers geen extra moeite om talent te vinden en te binden. Tegelijk moeten we ons realiseren dat 3 op de 10 medewerkers minder loyaal is geworden aan de werkgever en voelt meer dan de helft zich vrij om van baan te wisselen.

Realiseer je dat de tijd van “genoeg keuze aan talent” is gedraaid naar “genoeg keuze aan werkgevers”.

Bedrijven die niet stil willen blijven staan, maar willen profiteren van het positieve economische klimaat zullen aandacht moeten besteden aan het “werkgeversmerk” en de “talenten” binnen de organisatie. Draag missie, visie en cultuur uit; talentvolle medewerkers die je graag wilt behouden voor de organisatie verwachten andere arbeidsvoorwaarden en meer flexibiliteit. Is jullie “employee experience” aantrekkelijk genoeg?

Zorg dat huidig “talent” op de juiste plek zit en dat je op de hoogte bent van de (wensen) behoefte en gewenste ontwikkeling. Bied de juiste uitdagingen en beloningen. Blijf monitoren en realiseer je dat de “talenten” de sleutel zijn om meer rendement en groei te realiseren. Bepaal hoe je als werkgever gezien wilt worden; duurzaam, modern, betrouwbaar, hip, enz. Zorg dat dit ook terugkomt in het personeelsbeleid. Houd rekening met de wensen en de eisen van de huidige generatie.

Zorg dat kandidaten het juiste beeld krijgen van de organisatie; werk aan de ”candidate experience”. Het is bewezen dat medewerkers die echt passen bij de organisatie beter presteren en dus echt een bijdrage leveren aan het rendement!

Stem behoefte en kansen op elkaar af!

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via 085-8001050 of info@straidhead.nl.